FC Volendam speelt Dartbal

v.l.n.r. Erik, Eelco en Kevin

Het is vrijdag 17 maart. De telefoon gaat. Met Erik Schouten, centrale verdediger Fc Volendam, klinkt het aan de andere kant van de lijn. Of we met het megadart bord de teamdag wilde komen opleuken. Tja, wat moet ik daar op antwoorden. Na lang twijfelen en hard onderhandelen was de deal beklonken.
Op dinsdag 21 maart togen we (Roland en Eelco) vroeg in de ochtend richting het mooie Volendam, alwaar we werden opgevangen door Erik Schouten en Kevin van Kippersluis.  De Steve van Dorpel hal is ons domein deze ochtend.

Erik en Kevin gaan de selectie in het Kras stadion inlichten over het verloop van de dag en wij gaan het dartbord opbouwen. Roland doet nog wat extra lucht in de ballen en Eelco zet de overige puntjes op de i. Als alles staat nog snel een bak koffie en dan komen de eerste 2 groepen.
Er wordt gespeeld volgens het spel 301 terug. Of te wel: welke groep is het eerst bij nul vanaf 301.  In totaal zullen er deze ochtend 4x 2 groepen langskomen met elk rond de 4 selectiespelers van Fc Volendam.
We hebben deze ochtend echt alles meegemaakt. Complete missers, triple 20’s, enkele en dubbele bull, ballen achter het standbeen, discussies met de wedstrijdleiding over socres, groepen die denken gewonnen te hebben en blijken dan ipv 10 de triple 10 te hebben geraakt en natuurlijk winnaars. Één ding was heel duidelijk. Iedereen streed volop maar genoot ook volop. Vele spraken vol lof over ‘het spelletje’ en vroegen zich af waarom ze dit nooit eerder hadden gezien.

Aan het eind van het ochtendprogramma moet de groep natuurlijk nog even op de foto met het mega dartbord.
Voor de liefhebbers staat er een compilatie van de ochtend met een aantal hoogtepunten op ons Youtube kanaal: https://youtu.be/79EOuh0v7Lc Geniet ze!

En natuurlijk willen we Erik Schouten en Kevin van Kippersluis nog bedanken voor het ons gestelde vertrouwen.