FUNBAL.NL

Funbal.nl

Funbal.nl is een bedrijf dat ontstaan is uit Sport Business Management (SBM). SBM is een sportmanagement- en sportmarketingbureau dat in 2002 is opgericht om het bedrijfsleven te adviseren/ontzorgen op het gebied van sportsponsoring en evementenorganisatie. En daarnaast het adviseren van topsporters gedurende maar eventueel ook na hun carriere in de breedste zin van het woord: contractueel, sponsordeals, verzekeringen, huisvesting, scholing, etc.

ONTSTAAN FUNBAL.NL

In de loop van de tijd hebben wij voor onze evenementen diverse attracties aangeschaft en zelf geproduceerd waaronder het mega opblaasbaar dartbord en de mega poolball tafe (foottpool). Tijdens en na onze evenemten kregen we veel vragen of onze atrracties ook te huur warenVoetbaldart bekerfinale 2018 voor sportverenigingen, bedrijfsfeesten, toernooien, buurtfeesten, familiefeesten, etc.
En eigenlijk vonden wij dat ook wel een goede vraag. Dus zodoende onstond het idee van een verhuurbedrijf voor onze attracties. Aangezien veel van onze attracties met een bal werden gespeeld en het veelal voor heel veel fun zorgen ontstond de naam. FUNBAL

ZELF OPHALEN/OPBOUWEN OF UITBESTEDEN?

Dit is een vraagstuk waar we veel mee te maken krijgen. Uit kostenoverweging roepen veel klanten in het begin dat ze het zelf wel redden. En als ondernemer dachten wij in het  begin ook dat dit een logische gedachte is. Onze eigenaar was en is ook voorzitter van de plaatselijke voetbalclub en weet ook dat in eerste instantie een ‘lage prijs’ het meest interessant lijkt. Alleen bleek al snel dat in veel gevallen goedkoop duurkoop is. Want bij het ophalen van attracties voorafgaand aan een leuke dag (feest, toernooi, kermis, etc) is er veel energie, zin en saamhorigheid.

Mega springkussen / luchtkussen Jungle
ca. 400kg

Maar door diverse omstandigheden is dat bij afbreken vaak een ander verhaal. Mensen hebben een lange dag gehad en willen zelf graag ontspannen en genieten. Of afbreken is the day after, waar vaak blijkt dat het de avond ervoor erg gezellig en laat was, waardoor de zin en motivatie soms laag is. Ook blijkt vaak dat opbouwen maar met name afbouwen een lastige klus is.

ONS ADVIES

We begrijpen heel goed dat budgetten soms krap en grotendeels bepalende zijn, maar vergeet niet dat ook uw medewerkers betaald moeten worden. Hetzelfde voor de vrijwilligers. Die zijn een belangrijk deel van het ‘kapitaal’ van organisaties, maar die willen vaak ook genieten van succesvolle momenten. Vandaar dat wij elke klant adviseren als het even kan om transport en op- en afbouw te laten doen. Allereerst doen wij het vaker dus gaat het ‘sneller’ en daarnaast voorkom als organisaties dat er irritaties ontstaan na een geslaagd evenement. We zeggen altijd: successen vier je samen! Kort gezegd is ons advies: Als het even kan geef je zorg uit handen!