OLDSTARS WALKING FOOTBALL WESTFRIEZEN

OLDSTARS WALKING FOOTBALL WESTFRIEZEN

Op vrijdag 25 mei organiseerde voetbalvereniging S.v. Westfriezen een OldStars walking football -uitwisseling tussen diverse verenigingen uit de regio Noord-Holland.Poolball OldStars Westfriezen
Deze meeting was een vervolg op de eerdere bijeenkomst die is georganiseerd, op 9 februari bij VVS 46.
Destijds werd de Kees Kist Fandag georganiseerd, een dag waarop diverse verenigingen uit Noord-Holland kennis hebben gemaakt met OldStars walking football. De dag was toegankelijk voor iedereen die laagdrempelig kennis wilde maken met de spelvorm voor zestigplussers. Aan de uitwisseling deden, naast een team van SV Westfriezen, ook teams uit Schagen, Hoorn, Volendam, Bovenkarspel, Spanbroek, Zwaag en Monnickendam mee. Tevens waren er nog diverse individuen die langs kwamen om eens te kijken wat Walking football nou precies is.

Gedachtegoed OldStars

Gastheer SV Westfriezen had ervoor gekozen om naast een uitwisseling tussen de deelnemende teams en een open training, ook een voetbalquiz te organiseren. Bovendien bracht  een ware footpoolbaan een stuk vermaak met zich mee. Met deze onderdelen vond het programma aansluiting bij het gedachtegoed van OldStars walking football. Niet alleen het voetballen staat centraal, maar ook het ontmoeten en meedoen, op en buiten het veld, is een belangrijk uitgangspunt. Zoals een deelnemer mooi zei: “de geraniums zijn aan mij nog niet besteed”

Mega poolball tafel als entertainmentOldStars Walking Football Westfriezen - Poolball

Naast mooie potjes op de voetbalveldjes in Zwaag met nog steeds veel en enthousiasme en passie, mochten de diverse teams ook kennis maken met onze Mega Poolball tafel.  Diverse teams maakten dan ook gebruik van de mogelijkheid om de laagdrempelige Poolball sport eens te proberen. En gelukkig wederom louter enthousiaste geluiden. Het walking football project lijkt bij RKAVV Volendam de volgende stop te maken. En hopelijk zijn we met de mega Poolball tafel dan ook weer van de partij.

Heeft u interesse in onze mega poolball tafel? Voor vrijblijvende informatie kunt u contact opnemen: https://funbal.nl/informatie/ of mail naar eelco@funbal.nl

Bron: OnsWestfriesland.nl, 2018